Marängbotten:
4 äggvitor
3 dl strösocker
2 tsk citronsaft
2 msk maizena majs- stärkelse
Garnering:
4 dl vispgrädde
2 msk lemon curd (gör egen eller köp färdig)
Färska frukter och bär som topping
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan socker och citronsaft under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills marängen blir glansig och bildar mjuka toppar. Sikta i maizena och vänd sedan försiktigt ner det i marängen.
Bred ut marängen som en rund botten, 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Sänk värmen till 120 grader och grädda botten i nedre delen av ugnen i 1 timme och 15 minuter. Låt marängen svalna i ugnen med stängd lucka.
Flytta försiktigt över botten till ett tårtfat. Fyll inte tårtan på förhand utan vänta med det så nära servering som möjligt. Vispa grädden och smaksätt den med lemon curd. Garnera sedan med frukt och bär.
Recept och foto: Malin Båtmästar

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken