Recept

Påskkladdkaka

Påskkladdkaka

 Kakan är både påskaktig och festlig. Det rivna citronskalet gör kakan aningen syrlig och blir en härlig kombo med choklad. Kakan kan dekoreras med ditt eget favoritpåskgodis   100 g smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 krm...

 HAVTORNSSMOOTHIE

 HAVTORNSSMOOTHIE

Havtorn innehåller massor av C-vitamin samt A,- E- och K-vitamin. Dessutom innehåller havtornets fruktkött och kärnor Omega 3,7,6, och 9. Så passa på och använd hela bär. Till två glas behövs: 1 morot 2 cm färsk ingefära 1 apelsin 2 dl havtorn 1 dl vatten Topping: ½...

Tonfiskbullar

Tonfiskbullar

 I skåpet finns vanligtvis en eller två burkar tonfisk och skorpmjöl, eller bröd som torkat. Av dessa ingredienser gör du enkelt goda tonfiskbullar. 2 burkar tonfisk i olja 2–3 ägg 1 dl skorpmjöl eller små smulor av torrt bröd ca 2 dl riven ost (gärna ...

MITT BÄSTA RECEPT

Har du ett recept som du vill dela med dig av till våra läsare? Skicka det till oss och bifoga gärna en bild om du har. 

Skicka det via mail info@kuriren.fi eller per post Kuriren, PB 12, 65101 Vasa.

FÖRRÄTTER

Braxentoast

Braxentoast

150 g gravad braxenfilé 150 g crème fraiche 2 msk dill, finhackad ½ msk citronsaft salt och nymalen svartpeppar 4 skivor malaxlimpa eller kavring Garnering: 4 dillkvistar 4 salladsblad 4 citronklyftor Skär den gravade braxenfilén i småbitar eller mixa i matberedare....

Räk- och laxcocktail

Räk- och laxcocktail

4 portioner  En av våra favoriter bland förrätter är denna lyxiga cocktail med en smakrik dijondressing. Räkcocktail är en riktig klassiker. Djupfrysta oskalade räkor är det nästbästa alternativet att använda här efter färska kokta räkor.  12 mini...

Grönsakspaté

Grönsakspaté

En god grönsakspaté passar perfekt på julbordet och ser både vacker och tilltalande ut. Den kan också ersätta den klassiska leverpastejen, eller komplettar den. Den här är god till både kötträtter och sallader men också jättegod som pålägg och passar också perfekt som...

BAKA ett gott

Focacciabröd

Påskkladdkaka

Påskkladdkaka

 Kakan är både påskaktig och festlig. Det rivna citronskalet gör kakan aningen syrlig och blir en härlig kombo med choklad. Kakan kan dekoreras med ditt eget favoritpåskgodis   100 g smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 krm...

Pasteis de Nata

Pasteis de Nata

600g smördegsplattor500 ml mjölk1 bit citronskal1 kanelstång60g mjöl500 g socker250 ml vatten7 äggulor Förberedelser:Kavla ut plattorna till en rektangel. Rulla degplattorna till en rulle och skär 1,5 cm bitar. Lägg bitarna i en smord muffinsplåt. Tryck ut degen med...

Fastlagsbullar

Fastlagsbullar

Vare sig man vill ha mandelmassa, sylt eller kanske någon annan fyllning som t.ex. nutella i fastlagsbullarna (semlor) så passar dessa bullar till allt. Mjuka och fluffiga bullar. 4 dl mjölk50 g jäst8 dl special vetemjöl130 g rumsvarmt smör2 dl socker1 tsk kardemumma1...

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken