Recept
GOTT MED FISK
Omelettrulle med laxspenatfyllning
Omelettsmet:6 ägg3 dl matlagningsgrädde1 krm salt1 krm svartpeppar, nymald Fyllning:ca 150 g lax i tärningarsmör till stekningen rejäl näve färsk spenat, sköljden grov nypa färsk dill, hackadsalt och pepparca 1 dl crème fraiche Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper....
Fisksoppa med sting
Det här är en mycket lättlagad och god fisksoppa som passar dem som gillar hetta – och som passar den tunna plånboken eftersom den, förutom fisken, innehåller ingredienser som ofta är billiga. Jag brukar använda vit fisk i den men lax eller makrill gör sig också fint...
Fiskburgare (4 port.)
Fisk på tallriken är inte alltid så populärt bland barn. Hamburgare tackar däremot inte många barn och ungdomar nej till. Att det inte är speciellt hälsosamt att äta hamburgare med majonnäs till vardags är ganska självklart, och äter man ofta sådana börjar...
MITT BÄSTA RECEPT
Har du ett recept som du vill dela med dig av till våra läsare? Skicka det till oss och bifoga gärna en bild om du har.
Skicka det via mail info@kuriren.fi eller per post Kuriren, PB 12, 65101 Vasa.
FÖRRÄTTER
Braxentoast
150 g gravad braxenfilé 150 g crème fraiche 2 msk dill, finhackad ½ msk citronsaft salt och nymalen svartpeppar 4 skivor malaxlimpa eller kavring Garnering: 4 dillkvistar 4 salladsblad 4 citronklyftor Skär den gravade braxenfilén i småbitar eller mixa i matberedare....
Räk- och laxcocktail
4 portioner En av våra favoriter bland förrätter är denna lyxiga cocktail med en smakrik dijondressing. Räkcocktail är en riktig klassiker. Djupfrysta oskalade räkor är det nästbästa alternativet att använda här efter färska kokta räkor. 12 mini...
Grönsakspaté
En god grönsakspaté passar perfekt på julbordet och ser både vacker och tilltalande ut. Den kan också ersätta den klassiska leverpastejen, eller komplettar den. Den här är god till både kötträtter och sallader men också jättegod som pålägg och passar också perfekt som...
BAKA ett gott
Focacciabröd
Pasteis de Nata
600g smördegsplattor500 ml mjölk1 bit citronskal1 kanelstång60g mjöl500 g socker250 ml vatten7 äggulor Förberedelser:Kavla ut plattorna till en rektangel. Rulla degplattorna till en rulle och skär 1,5 cm bitar. Lägg bitarna i en smord muffinsplåt. Tryck ut degen med...
Fastlagsbullar
Vare sig man vill ha mandelmassa, sylt eller kanske någon annan fyllning som t.ex. nutella i fastlagsbullarna (semlor) så passar dessa bullar till allt. Mjuka och fluffiga bullar. 4 dl mjölk50 g jäst8 dl special vetemjöl130 g rumsvarmt smör2 dl socker1 tsk kardemumma1...
Runebergstårta
Ingredienser 200 g smör 1,5 d socker 2 ägg 130 g vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk malen kardemumma 80 g krossade pepparkakor 80 g grovmalen mandel 0,25 dl grädde Punschvatten 0,25 dl vatten1 dl socker3 msk punsch Garnering Hallonsylt eller hallon marmelad Glasyr 120 g...