Kakan är både påskaktig och festlig. Det rivna citronskalet gör kakan aningen syrlig och blir en härlig kombo med choklad. Kakan kan dekoreras med ditt eget favoritpåskgodis 

 100 g smör 
100 g vit choklad 
rivet skal av 1 citron 
2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt 
2 ägg 
2 dl vetemjöl 

Garnering: 

ca 50 g mörk choklad 
godisägg 

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter (för 12 bitar), med smör eller lägg ett bakplåtspapper i formen. 

Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg chokladbitarna i smöret och låt smälta under omrörning. 

Riv det yttersta skalet av citronen. Rör ner citronskal, socker, vaniljsocker, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. 

Blanda ner mjölet i smeten och häll i formen. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Låt kakan kallna. 

Garnering: Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en engångsspritspåse och förslut påsen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Lägg kakan på ett serveringsfat. Klipp ett litet hål på spritspåsen och ringla över chokladen. Garnera med godis. 

Text och foto: Lotta Kourimo

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken