2 ägg
3 dl socker
1 ½ dl mjöl
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
en nypa salt
100 g smält smör
5–10 Dumlekarameller
Glasyr:
1 dl grädde
200 g mörk choklad
1 msk honung
1 ½–2 dl salta jordnötter
minimarshmallows
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Sikta ner blandningen i äggsmeten och rör om ordentligt. Tillsätt det smälta smöret och blanda ihop till en jämn smet.
Tillsätt dumlekaramellerna och rör ner dem. Slå smeten antingen i en smord och bröad pajform eller i en liten (20×25 cm) bakplåtspappersklädd form. Grädda i ca 20–25 minuter i 200 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.
Häll grädden i en kastrull. Hacka chokladen och tillsätt chokladen och honungen i kastrullen. Värm försiktigt till en jämn glasyr. Strö jordnötter och minimarshmallows över kakan. Häll glasyren över kakan.
Recept och foto: Jessica Piispanen och Martina Uthardt