När det här numret utkommer firar vi lucia. Denna dag är det inte bara unga flickor som kröns som lucia, det har även blivit vanligt med en ”luciamommo” på äldreboenden. Valet av luciamommo brukar föregås av en heldag då kandidaterna sminkas, görs fina i håret och fotograferas. Luciamommo blir den som får flest röster. Taimi Bergqvist är en av dem och henne kan du träffa i det här numret.

Du kan även stifta bekantskap med en grupp damer, en syjunta, som umgåtts och träffats regelbundet under kravlösa former i hela femtio år i år! Utmärkande för deras träffar är en varm gemenskap och samhörighet. I december firar de alltid julfest och Kuriren fick vara med på ett hörn då de inledde sitt julfirande.

En tradition med lika långa anor, 50 år, har man i Nedervetil där ungdomsföreningen varje år ordnar skinkbingokvällar. Uppslutningen vid tillfällena är stor, omkring 150 personer brukar samlas i hopp om en vinst. Bingokvällarna ordnas för att samla in pengar för ungdomsföreningens verksamhet. Kanske även ett tips för andra ungdomsföreningar att ordna något motsvarande?

Julmat av olika slag är ett återkommande tema i Kurirens julnummer, så även i år. Redaktionen hoppas att du som läsare hittar många spännande recept som du gärna vill prova på. Fazers välkända Mariannekaramell fyller sjuttio år i år och därför bjuder vi på en riktig efterrättsfrossa där denna karamell innehar huvudrollen.

Linda Storås i Påskmark har alltid tyckt om julen. Hon brukar köpa sina julklappar i god tid och paketerar gåvorna redan i oktober. Sedan åtta år tillbaka skriver hon även en julblogg där hon berättar om sina julförberedelser som hon hoppas inspirerar även andra. Tips på julklappar du kan pyssla själv hittar du som vanligt även i det här julnumret.

Julen som högtid kan vara en svår tid för många som under denna familjehögtid blir starkt påminda om familjemedlemmar som inte längre finns i livet. En som vet hur enorm saknaden kan kännas den här tiden på året är Veronica Finnila-Lindvall som berättar om sin saknad efter dottern Cecilia som mördades i juni 2017.

Det här och mycket mer kan du läsa i årets julnummer. Tack för att du läser Kuriren, hoppas du gärna fortsätter läsa tidningen även nästa år! En prenumeration på Kuriren kan även bli en uppskattad gåva till den som bor utomlands och vill följa med vad som händer i Svenskfinland.

Kurirens redaktion önskar alla läsare en god och fridfull jul!

Rosita Holtlund
redaktör

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken