Det är inte svårt att göra en egen halmdekoration. Material hittar man exempelvis i hobbybutiker och i bokhandlar som säljer hobbymaterial. Det går också alldeles ypperligt att göra halmhänget med sugrör av papper eller plast.

Till att börja med behövs tolv stycken lika långa halmbitar i cirka sex centimeters längder samt cirka 50 centimeter mjukt, tunt virkgarn trätt på en nål. Trä sedan tråden genom tre stycken rör och knyt ihop till en triangel. Fortsätt enligt modellen.

När alla strån är trädda och knutna enligt bilden knyter man ihop trådändarna a. och b. Knyt sedan ihop spetsarna av de två trianglar (c.) som bildats med en ny tråd enligt bilden d. Nu är hänget klart och kan kombineras med flera hängen för att bli en liten himmel eller annan dekoration. Hänget kan också dekoreras med vackra träpärlor i olika färger. Ha det så roligt under arbetets gång!

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken