Styrkt ur svårigheter

image_print

Idet här numret, med livsstil och hälsa som tema har vi valt att bjuda på läsning om personer som övervunnit olika slags svårigheter. Du får bland annat möta Eivor Hansén och Sofia Elenius som båda är mammor till barn med specialbehov. De har valt att ge sitt stöd åt andra föräldrar i motsvarande situation genom att lyssna och finnas till som medmänniskor och dela med sig av sina erfarenheter till andra.

Wilhelm Nielsen är en ung man som övervunnit sin stamning med hjälp av sitt teaterintresse och de roller han haft i några teateruppsättningar. Med sin berättelse hoppas han kunna hjälpa andra och lyfta fram särskilda språksvårigheter till allmän diskussion.

Ingvar Helsing fick lära sig att leva med bara ett ben efter en trafikolycka där han blev påkörd av en rattfyllerist, och benet måste amputeras. Olof Karlsson drabbades av rosfeber efter att ha fått ett sår mellan två tår, det uppstod allvarliga komplikationer och i dag har han bara fyra tår på höger fot. Monica Wiik i Esbo drabbades för ett antal år sedan av bröstcancer och tillfrisknade. Missa inte Ingvars, Olofs och Monicas berättelser om sina genomgångna svårigheter.

Det som ger glädje i livet kan variera mycket för olika människor. Eleverna i Solf skola får under hinderbaneloppet OCR Kids, som ordnas av skolan och föreningen Hem och Skola, uppleva glädjen i att röra på sig och får samtidigt lära sig glädjen i att hjälpa andra. Ingen vinnare utses i tävlingen där alla elever är vinnare och får medalj. Jenny Nylund trivs med sitt liv som tvålfabrikör på Sottunga och satsar på en helt igenom ekologisk tvålproduktion. För snart 25-åriga Heidi

Knuutila i Borgå har resandet blivit en livsstil där hon helst reser ensam under sina långresor utomlands.

Kurirens sticktävling att utse den finlandssvenska sockan är avgjord. Stort tack till alla tävlingsdeltagare! Till redaktionens stora glädje konstaterar vi att det är en tävling som verkligen engagerat läsarna. Det kom in hela 481 röster. I detta nummer presenterar vi vinnaren, andra och tredje pristagaren samt namnen på kreatörerna till de övriga tävlingsbidragen. Stickmönstret på den vinnande sockan hittar du även i tidningen.

Tack för alla gratulationer som Kuriren fick med anledning av tidningens 60-årsjubileum! Det är trevligt att så många läsare kom ihåg oss.

Posten har varslat om strejk 11–24 november. Om strejken blir av kan läsarna tyvärr hamna att vänta extra länge på nästa nummer, adventsnumret, som har 22 november som utgivningsdatum.

Trevliga lässtunder!

Rosita Holtlund
Redaktör

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.