Ljuvliga sommar!

image_print

Förväntningarna på årets sommar kan vara stora och många. Många vill hinna med allt det där som man längtat efter men inte hunnit med hittills, eller så vill man kanske bara ha lite lugn och ro och längtar efter att få tillbringa så mycket tid som möjligt såsom man själv vill. Många njuter också av att få byta sin vardagsmiljö mot något annat. Som att till exempel få vistas vid sin sommar- eller kolonistuga, som Merja Martin i Åminne, Malax, och som du kan läsa om i det här numret. Knappast är jag är ensam om att tycka att det inte vore helt fel att själv ha en kolonistuga vid en närmare titt på de fina bilderna från hennes trädgård.

Att leva betydligt mer primitivt än man gör under resten av året kan också ge den rätta tjusningen under sommarvistelsen, i alla fall är det så Benita och Reijo Rantamäki föredrar att ha det då de reser omkring med sin husbil. Under de här turerna lever de ett enkelt och fritt liv på somrarna. Till deras favoritresmål hör i synnerhet de norska fjällen, men de far även gärna till fjälls i Sverige. Kanske deras naturnära och enkla livsstil även kommer att locka allt fler att göra detsamma?

För dig som däremot tycker att sommaren är som allra bäst då du får möjlighet att lägga dig i hängmattan i sällskap med en riktigt bra bok, föreslår jag att du tar en närmare titt på Evelina Wilsons förslag på spännande böcker att läsa. I bästa fall får du förslag på både spännande böcker som du aldrig läst förut och läsvärda författare.

I vårt sommarnummer bjuder vi också på charmig läsning om två par som hittat varandra via Kurirens kontaktannonser och som också tidigt kände att de hade hittat rätt då de lärde känna varandra. Om du läser artiklarna så får du även veta vad det var hos varandra som de föll för.

En del läsare har också tyckt att det känns tomt då Frejvid Weegars Kurirpost till läsarna av naturliga skäl inte mera finns med i tidningen, och det har kommit önskemål om att vi skulle publicera lite av hans skriverier från förr. Därför, och med tanke på Kurirens 60-årsjubileum i år, hittar du i det här numret valda delar ur Weegars tidigare alster. Också Frejvid Weegars dotter och Kurirens nuvarande ansvariga utgivare, Ragna Weegar, medverkar i detta nummer med en kortare text.

För varje månad som går kommer vi även allt närmare Kurirens 60-årsjubileum, så missa inte fortsättningen på vårt spännande jubileumsår i höst! Sedan en tid tillbaka kan du även köpa enskilda nummer digitalt via Kurirens webbsida.

Ha en skön sommar, vi ses igen den 16 augusti!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.