Teater

Den svenska barnboksförfattaren och illustratören Stina Wirséns böcker i Vem-serien är aktuella i Åbo,  där Åbo Svenska Teater sedan september 2018 har spelat den sympatiska pjäsen VEM? Nallen , katten och kanin fortsätter charma sin publik under våren 2019 både på turné och på Studioscenen. VEM? är en liten pjäs om de stora känslorna och spelas på Studion lördagen den 2.2 kl. 15. Då kommer även Stina Wirsén att själv sitta i salongen som publik. 

Högläsning, pyssel och författarträffar med Stina Wirsén

Bild från stinawirsen.se

Stina Wirsén kommer att besöka  Kimito, Åbo och Pargas! Under flera evenemang kan både barn och vuxna lyssna på högläsning, pyssla och diskutera barnböcker med henne.

Wirsén är en av Sveriges främsta illustratörer och barnboksförfattare och hon är både känd och mycket omtyckt bl.a. just för sina färgsprakande Vem?-böcker. I Vem?-böckerna tar författaren upp olika känsliga frågor, t ex sjukdom, död och ensamhet.  Böckerna handlar om uppväxt med vardagliga problem. Wirsén har tilldelats en rad utmärkelser, däribland Elsa Beskow-plaketten och Expressens Heffaklump.

Till Åboland kommer Wirsén fredag 1.2 och börjar med att besöka Kimito. I Kimito bibliotek blir det workshop för tredjeklassare i samarbete med skolan och kring teman tolerans och jämställdhet. De aktuella teman bearbetas via teckning och bilder.

I Åbo på fredag 1.2 kl. 14-15 ordnas en författarträff för barnpedagoger, litteraturvetare och andra barnboksintresserade. Kom och hör Stina Wirsén berätta om hur hon tänker om och jobbar med barnböcker och illustrationer! Platsen är Åbo huvudbiblioteks studio, ingen anmälan eller deltagaravgift.  Senare samma dag kl. 18 på samma plats bjuder Stina Wirsén på sagostund med pysselverkstad för barnfamiljer. Kom med och träffa en livslevande barnboksförfattare med dina barn eller barnbarn.

På lördag 2.2 blir det pysselverkstad i Pargas kl. 11-13 som en del av bibliotekets familjedag kl. 10-14. Programmet är kostnadsfritt och passar hela familjen. Välkomna både stora och små att droppa in på gemensamt kreativt program.

Arrangörer och värdar för Stina Wirséns besök i Åboland är biblioteken i Åbo, Pargas och Kimito tillsammans med Åbo Svenska Teater och Luckan i Åbo. Besöken möjliggörs med hjälp av understöd från Svenska Kulturfondens Kultur på bibban-medel.

Pressmeddelande
Åbo Svenska Teater

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken