Det här är en mycket lättlagad och god fisksoppa som passar dem som gillar hetta – och som passar den tunna plånboken eftersom den, förutom fisken, innehåller ingredienser som ofta är billiga. Jag brukar använda vit fisk i den men lax eller makrill gör sig också fint i den här härliga soppan! Servera den med ett gott bröd och gärna aioli eller citronmajonnäs!

400 g vit fisk, till exempel kolja
1 hackad gul lök
2–3 krossade eller finhackade vitlöksklyftor
1–2 morötter, slantade eller i mindre bitar
1 burk krossade tomater
1–2 färska tomater, delade i bitar
1½ l fiskbuljong på tärning/pulver
salt, peppar, chilipulver
ett stänk tabasco eller annan het sås

Fräs lök, vitlök och morötter i lite olja tills de mjuknar. Strö över en gnutta chilipulver och stänk i några droppar het sås och låt detta fräsa med.

Häll på de krossade tomaterna samt buljongen och låt koka i cirka 10 minuter. Dela fisken i bitar och tillsätt den. Låt koka i cirka 15 minuter. Tillsätt sedan de färska tomaterna och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar!

Recept och foto: Bitte Assarmo

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken