(ca 10 port. som buffé)
1 kg räkor med skal
200 g glasnudlar
3–4 vårlökar
1 isbergssallat eller annan typ av sallatsblad
Marinad:
½ dl sweet chilisås
½ dl glutenfri sojasås
1 msk hackad koriander
1 tsk sesamolja
1 tsk finriven ingefära, färsk eller på burk
Garnering:
koriander och citronklyftor
Skala räkorna. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla vårlöken. Skär bort stocken på sallaten och plocka isär sallatsbladen. Lägg dem i iskallt vatten, så att bladen blir krispiga.
Blanda räkor, glasnudlar och vårlök i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över nudelsalladen.Lägg upp skålar av isbergssallatsblad på ett stort fat. Lägg nudelsalladen i bladen. Garnera med koriander och citron-
klyftor.
Recept och foto: Mona Salama