(ca 10 port. som buffé)

1 kg räkor med skal
200 g glasnudlar
3–4 vårlökar
1 isbergssallat eller annan typ av sallatsblad

Marinad:

½ dl sweet chilisås
½ dl glutenfri sojasås
1 msk hackad koriander
1 tsk sesamolja
1 tsk finriven ingefära, färsk eller på burk

Garnering:

koriander och citronklyftor

Skala räkorna. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Ansa och strimla vårlöken. Skär bort stocken på sallaten och plocka isär sallatsbladen. Lägg dem i iskallt vatten, så att bladen blir krispiga.

Blanda räkor, glasnudlar och vårlök i en skål. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och häll den över nudelsalladen.Lägg upp skålar av isbergssallatsblad på ett stort fat. Lägg nudelsalladen i bladen. Garnera med koriander och citron-
klyftor.

Recept och foto: Mona Salama

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken