1 kg mogna tomater
1 syrligt äpple
2 små gula lökar
3–4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök Solo
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
1 dl strösocker
1 tsk Colmans senapspulver
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
1 tsk salt

Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär i bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Lök och vitlök skalas och tärnas. Lägg allt i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i cirka 15 minuter. Häll upp blandningen i en mixer och kör tills allt är finfördelat, eller passera genom en finmaskig sil. Häll tillbaka i grytan och tillsätt övriga ingredienser. Sjud under omrörning i 5 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor eller burkar. Förslut. Låt stå i kylskåp ett par veckor för att mogna innan den äts.

Recept och foto: Dannsukker.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken