Kärringröra

Kärringröra webb
image_print

Kärringröra webb

(Som ensamrätt motsvarar receptet 4 portioner)

Gravad lax ger denna kalla röra en fin smak och därmed har namnet fått byta, från gubbröra som innehåller matjessill, till kärringröra. Denna laxröra är smakrik och god oavsett tidpunkt på julhelgen som ni förstår.

125 g gravad lax
1 rödlök
2 hårdkokta ägg
1 msk kapris
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 dl majonnäs
2 msk crème fraîche (34%)
salt, svartpeppar
lite kaprisspad

Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen. Hacka kaprisen. Skär den gravade laxen i små tärningar. Finhacka dill och gräslök. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och kaprisspad. Låt stå i kylskåp ett dygn innan servering.

Recept och foto: Agneta Häggblom Wiklund och Petri Wiklund

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM