Fiskburgarewebb

 

Fisk på tallriken är inte alltid så populärt bland barn. Hamburgare tackar däremot inte många barn och ungdomar nej till. Att det inte är speciellt hälsosamt att äta hamburgare med majonnäs till vardags är ganska självklart, och äter man ofta sådana börjar också det kännas tråkigt i längden.

Men hamburgare kan faktiskt göras både hälsosamma och läckra. Det speciella med den här fiskburgaren är att den serveras med en yoghurtsås som smaksätts med riven pepparrot och färsk dill. Dessutom består fiskburgaren av sallad, avokado och färsk gurka som serveras mellan rågbröd. En annorlunda och mycket god hamburgare är resultatet.

4 rågbröd (t.ex. reissumies)
några blad krispig grönsallad
2 stora avokador
1 medelstor färsk gurka
1 dl strimlad purjolök
600 g vit fisk (t.ex. abborr-
eller gösfiléer)
1 ägg + skorpsmulor till panering
flytande margarin eller olja till stekning
drygt 2 dl grekisk yoghurt 3 msk riven pepparrot
1 knippe finklippt dill

Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna, vänd dem i ägg och skorpsmulor och stek de panerade fiksfiléerna i flytande margarin. Riv pepparroten fint och blanda den med yoghurten.

Tillsätt finklippt dill i yoghurtsåsen och bred lite sås på fyra brödskivor. Lägg salladsbladen ovanpå bröden, skivad avokado, skivad gurka och finstrimlad purjolök. Placera fiskfiléerna ovanpå och lägg resten av såsen på fisken samt de återstående brödskivorna. De färdiga fiskburgarna kan värmas några sekunder i mikron.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken