Tigerkräm

kur3
image_print

kur3

7 ½ dl mjölk
¾ dl socker
¾ dl majsstärkelse
2 tsk vanillinsocker
100 g mörk choklad, med 70 % kakaohalt
½ dl kokhett vatten
1 tsk kaffepulver

Garnering:
riven mörk choklad

Blanda mjök, socker och majsstärkelse i en kastrull. Koka upp under ständig omrörning i cirka 5 minuter.
Ta krämen från plattan och smaksätt den med vanillinsockret.
Blanda kaffepulvret i det kokheta vattnet. 
Bryt chokladen i 
mindre bitar och tillsätt dem i den heta kaffeblandningen och rör om tills chokladen smält. Spara några av bitarna till garneringen.
Blanda den smälta ckokladen med en tredjedel av krämen.
Varva vit och brun kräm i glas, avsluta med vit kräm.
Riv eller grovhacka de återstående chokladbitarna och garnera krämen.
Ställ glasen kallt i väntan på servering.

Tips: Om man vill ha lite mer gräddsmak på krämen kan man byta ut hälften av mjölken mot grädde.

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM