READING

Cupcakes med chokladglasyr

Cupcakes med chokladglasyr

Te7 webb
image_print

Te7 webb

12 normalstora, 16-20 mindre.

Fresta dina tegäster med riktigt goda chokladcupcakes. Storleken väljer du själv – receptet ger 12 normalstora cupcakes eller 16–20 mindre. Till ett afternoontea med många olika tillbehör kan man gärna baka mindre cupcakes.

Muffins:
100 g smör
2 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Glasyr:
200 g rumsvarmt smör
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
4 dl florsocker

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem samt det smälta smöret i äggsmeten. Fördela smeten i formar.
Grädda i 10–15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna. 
Gör så glasyren. Vispa smöret mjukt med en elvisp och tillsätt mjölk och vaniljsocker.
Sikta i florsockret, lite i taget, och blanda ordentligt. Sikta sedan i kakaon och rör tills glasyren blir krämig och jämn. 
Spritsa eller bred glasyren på muffinsarna och garnera med strössel, nötter, kokos eller bär.

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM