Botten:
125 g smör
½ dl florsocker
2 msk kakao
3 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning 1:
25 g smör
1 dl grädde
150 g mörk choklad (kakaohalt minst 70%)
1 msk konjak eller amaretto (kan uteslutas)
Fyllning 2:
50 g smör
2 dl grädde
300 g hackad mjölkchoklad
Dekorering:
vit och mörk choklad
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och klä en rektangulär pajform (i storlek med ungefär en halv ugnsplåt) med mördegen.
Låt formen stå kallt i minst en timme och grädda sedan bottnen i 175 grader i cirka 25 minuter.
Smält smöret till den första fyllningen, tillsätt grädden och låt koka upp. Bryt chokladen i mindre bitar, tillsätt i den varma gräddblandningen och rör tills chokladen har smält. Smaksätt med konjak.
Häll den första fyllningen på den avsvalnade pajbottnen och låt stå kallt. Gör den andra fyllningen på samma sätt.
Smält smöret, tillsätt grädden och mjölkchokladen och rör om tills chokladen har smält. Häll i formen och ställ tårtan kallt över natten. Garnera med choklad och skär tårtan i färdiga portionsbitar/bakelser.