Jordgubbspannacotta webb

Vitchokladen i pannacottan gör den krämig och god. Den är inte svår att göra, men ser festlig ut vid servering. Har du inte egna frysta jordgubbar kan du köpa.

3 gelatinblad

2 dl grädde

2 ½ dl mjölk

1 dl strösocker, knappt

80 g vitchoklad

Garnering:

mosade jordgubbar

farinsocker efter smak

vispad grädde

physalis

Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten.

Blanda grädde mjölk och socker i en kastrull. Värm blandningen tills den blir ljum.

Bryt chokladen i bitar och låt den smälta ner i den ljumma vätskan. Ta kastrullen från plattan.

Krama vattnet ur gelatinbladen. Lägg dem ett och ett ner i den ljumma chokladmjölken och se till att de löses upp. Rör om ordenligt mellan varje blad så att det inte bildas några klumpar.

Häll blandningen i till exempel glasskålar och låt pannacottan stå och stelna i kylskåp några timmar.

Mosa jordgubbarna fint, med t.ex. stavmixer. Avsmaka jordgubbsmoset med farinsocker efter smak. Lägg jordgubbsmos överst på varje pannacotta.

Vispa grädde och spritsa en klick överst på varje portion och dekorera med  ett physalisbär.

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken