Laxcheesecake

image_print

300 g kavring
eller Malaxlimpa
75 g smält smör

Mixa brödet och blanda med det smälta smöret. Tryck fast i en pajform eller form med lösa kanter.

Fyllning:
400 g philadelphiaost
2 dl crème fraiche
250 g kallrökt lax
2–3 schalottenlökar
eller 1–2 rödlökar
1–2 msk dill
salt och peppar

Blanda samman ingredienserna och lägg ovanpå bottnen i formen. Låt formen stå i kylskåpet så att fyllningen stelnar.
Om du vill ha en lite fastare fyllning kan du blanda lite gelatin i fyllningen, ca ett blad eller en tesked gelatinpulver som du löser upp i lite hett vatten innan det tillsätts.
Dekorera med lax, citronskivor, dill och stenbitsrom.

image_print

  1. Ulla

    7 september

    Jättegod.Enkel att laga .Lyckas alltid.

  2. Anette Smedlund

    19 december

    En kollega hade lagat denna cheescake till jobbets adventskaffe. Den blev en succe’ och alla ville förstås ha receptet?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM