READING

Purjosoppa 4–5 portioner

Purjosoppa 4–5 portioner

2 gula lökar
matolja
1 stor purjolök eller 2 små
3–4 potatisar
ca 6–7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl matlagnings- eller vispgrädde
salt
peppar
Till servering:
ett paket bacon
4–5 kokta ägg
Börja med att koka äggen.
Skala löken och hacka den grovt. Tvätta purjon och skär den i strimlor. Skala potatisarna och skiva dem i tunna skivor.
Bryn löken i matolja i en stor kastrull. Tillsätt purjo och potatis och häll över vattnet så att det nätt och jämnt fyller upp mellan grönsakerna. För mycket vatten gör soppan tunn i smaken.
Låt soppan koka upp och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka cirka 25 minuter eller tills potatisskivorna är riktigt mjuka.
Klipp bacon i smala strimlor och bryn dem i stekpanna medan soppan kokar.
Ta soppkastrullen av plattan och mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädden och låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Servera med baconstrimlor och äggklyftor.
Tips: Vill man äta vegetariskt smakar soppan bra också utan bacon.
Recept och foto: Johanna Granlund


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM