READING

Räk- och laxcocktail

Räk- och laxcocktail

Räkcocktail webb tva ratt storlek

Räkcocktail webb tva ratt storlek

4 portioner 

En av våra favoriter bland förrätter är denna lyxiga cocktail med en smakrik dijondressing. Räkcocktail är en riktig klassiker. Djupfrysta oskalade räkor är det nästbästa alternativet att använda här efter färska kokta räkor. 

12 mini plommontomater
½ gurka
1 mogen avokado
ca 500 g djupfrysta räkor med skal
100 g gravad lax, finstrimlad

Dressing:
1 ½ msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
½ dl olivolja
salt, svartpeppar

Till garnering:
4 oskalade räkor

Till servering:
4 citronklyftor
rostad formfranska (kan också stekas i olivolja i en het panna)

Låt räkorna tina i kylskåp över natten.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål så att smakerna får samsas en stund.
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna med en liten sked. Tärna sedan gurkan.
Skala och tärna avokadon.
Skala räkorna men spara fyra till garnering.
Blanda ihop alla ingredienserna till cocktailen, häll över dressingen och rör om.
Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Fyll upp i t.ex. fina vinglas.
Det är gott att droppa lite citronsaft över cocktailen när man äter.


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM