4 portioner
En av våra favoriter bland förrätter är denna lyxiga cocktail med en smakrik dijondressing. Räkcocktail är en riktig klassiker. Djupfrysta oskalade räkor är det nästbästa alternativet att använda här efter färska kokta räkor.
12 mini plommontomater
½ gurka
1 mogen avokado
ca 500 g djupfrysta räkor med skal
100 g gravad lax, finstrimlad
Dressing:
1 ½ msk dijonsenap
1 msk flytande honung
1 tsk vit balsamvinäger
½ dl olivolja
salt, svartpeppar
Till garnering:
4 oskalade räkor
Till servering:
4 citronklyftor
rostad formfranska (kan också stekas i olivolja i en het panna)
Låt räkorna tina i kylskåp över natten.
Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål så att smakerna får samsas en stund.
Skär tomaterna i mindre bitar.
Skala gurkan, dela på längden och skrapa ur kärnorna med en liten sked. Tärna sedan gurkan.
Skala och tärna avokadon.
Skala räkorna men spara fyra till garnering.
Blanda ihop alla ingredienserna till cocktailen, häll över dressingen och rör om.
Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Fyll upp i t.ex. fina vinglas.
Det är gott att droppa lite citronsaft över cocktailen när man äter.