alsalkurirenwebb

Flera av våra läsare har redan hunnit bekanta sig med Kurirens nya seriestripp – Al och Sal, de tokroliga och trevliga männen som lagar mat men alltid misslyckas. Al är lite girig och fin av sig. Sal är inte precis någon mästerkock. En gång då Al ville smaka på den legendariska franska smörgåsen croque monsieur, klädde Sal ut en krokodil i kostym.Vad visste han om smörgåsar med fina och krångliga utländska namn?  

– I Al och Sal får vi släppa loss ordentligt och ha roligt, säger tvillingbröderna Janne och Johnny Ramstedt, serietecknarna som skapar Al och Sal.

P1130295webb

Bröderna Ramstedt är hemma från Jakobstad, men båda två bor numera i Åbo. Idén till Al och Sal föddes i köket hemma hos Janne. Bröderna stod i köket och kokade pasta och skämtade om den månne var ”al dente”. Vem är egentligen”al dente”? undrade de, humorn flödade där i köket den dagen och det ena skämtet födde det andra. Plötsligt skrattade de åt ordet salmonella, och där någonstans på vägen föddes idén till en seriestripp om matlagning.

Läs mer om bröderna Ramstedt i Kuriren nummer 2!

 

 

 

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken