2 stora gurkor

2 msk grovt havssalt

1 msk socker

3 vitlöksklyftor, finhackade

2 tsk färsk, riven ingefära

1 tsk gochugaru (koreanskt röd- pepparpulver)

1 msk fisksås

1 tsk risvinäger

2 vårlökar, fint skivade

2 msk sesamfrön, rostade

1. Skölj och skär gurkorna i bitar, cirka 1 centimeter tjocka.

2. Lägg gurkbitarna i en stor skål och strö över havssalt. Rör om väl och låt det stå i cirka 30 minuter tills gurkorna har mjuknat.

3. Häll ut överflödigt vatten från skålen och tillsätt socker, vitlök, ingefära, gochugaru, fisksås och risvinäger till gurkorna. Rör om tills allt är väl blandat.

4. Lägg gurkmixen i en lufttät burk och täck med ett lock. Låt burken stå i rumstemperatur i cirka 24 timmar för att fermenteras.

5. Efter 24 timmar, öppna burken och rör om väl. Avsmaka och justera kryddningen efter önskad smak.

6. Garnera gurkkimchin med finhackade vårlökar och rostade sesamfrön.

7. Förvara i kylskåp och låt det mogna i minst 2–3 dagar innan servering.

Det här receptet ger en kryddig och smakrik gurkkimchi som kan serveras som en sidorätt eller som tillbehör till en huvudrätt. Gurkkimchi är också en hälsosam rätt eftersom fermenteringen ökar dess näringsvärde och bidrar till att gynna matsmältningen.

Recept och foto:
Ninette & Nosipho Bahne

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken