READING

Chicken chowder: amerikansk kycklingsoppa (4 port....

Chicken chowder: amerikansk kycklingsoppa (4 port.)

image_print

Det här är definitivt inte den mest prestigefyllda soppan jag skapat, men den är enkel att göra och en omtyckt vardagsrätt! En chowder är en amerikansk soppa med ganska tjockt spad, nästan som en gryta, och den innehåller i princip alltid majs. Den görs oftast på skaldjur eller grönsaker men finns i alla varianter. Jag satsar på kyckling och bacon, som jag tycker passar bra till vardags.
250 g kycklingstrimlor
1 pkt bacon
1 gul lök
6–8 potatisar, skalade och tärnade
1 msk tomatpuré
1 st kycklingbuljongtärning och vatten
1 påse frysta grönsaker (ärter, majs och paprika)
2 dl matlagningsgrädde
grillkrydda
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Tillsätt potatisbitar och tomatpuré. Fräs i kastrullen en kort stund.
Häll vatten i kastrullen tills potatisen och löken täcks. Smula ner en buljongtärning.
Låt allting koka upp. Sänk värmen och låt småputtra på medelvärme i 10 minuter.
Rör ned kycklingstrimlorna, ärt-majs-paprikablandningen och grädden. Tillsätt mer vatten i kastrullen om det behövs.
Låt soppan småputtra i ytterligare 10 minuter, tills potatisen är mjuk.
Stek under tiden hackad bacon i torr stekpanna och rör ner i soppan.
Krydda enligt smak med till exempel grillkrydda.
Red av spadet med maizenamjöl utrört i kallt vatten om du vill.
Avsluta med att strö över hackad persilja.
Recept och foto: Malin Båtmästar

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM