Macaroni & cheese på sydstatsvis

image_print

Macaroni & cheese är en viktig del av det amerikanska köket och lagas inte bara i södern. Men just i sydstaterna är det vanligt att man tillsätter lite rökt fläsk eller bacon. Det är dock lika gott vilket du än väljer.
kort pasta av valfri sort för 4 personer
100–200 g bacon eller rökt fläsk i strimlor
Ostsås:
3 msk smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk eller gräddmjölk
salt, peppar, några stänk
Louisiana hot sauce (eller Tabasco)
3–4 dl riven ost, gärna cheddar
Koka pastan efter anvisning på förpackningen. Stek baconet knaprigt.
Smält smöret till ostsåsen, rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt puttra en liten stund på svag värme, smaka sedan av med salt, peppar och häll ner nästan all ost. Blanda makaroner, bacon och ostsås i en stor ugnsfast form och strö resten av osten över.
Gratinera mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills makaronerna fått vacker färg.
Tips! Macaroni & cheese behöver inte gratineras. Du kan istället välja att blanda makaronerna med ostsåsen i en gryta och servera som det är.
Recept och foto: Bitte Assarmo

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM