Veganska morots- och linsbiffar

8 portioner
Tidsåtgång ca 20 minuter
Jag brukar tycka att grönsaksbiffar är svåra att få snygga, men de här biffarna är riktigt lätta att göra – och förutom att de är matiga och goda får de även en härligt glad färg.
2 dl torkade, röda linser
3 morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk jordnötssmör eller tahini
1 msk fryst eller färsk persilja
1 msk potatismjöl
1 msk sesamfrön
Blötlägg de röda linserna i ett par timmar (eller över natten). Riv morötterna grovt.
Häll bort vattnet från linserna och mixa linser, vitlöksklyfta och jordnötssmör/tahini i en blender eller med stavmixer. Blanda i de rivna morötterna, potatismjöl, sesamfrön och persilja. Salta och peppra. Gör åtta biffar och stek dem i olja på medelvärme.
Servera till exempel med potatismos, klyftpotatis eller ris, någon god sås och en sallad.
Text, recept och foto: Evelina Wilson