Fascinerande Island 12 -16.9

Fascinerande Island 12 – 16.9

RESANS GULDKORN: Reykjavik Den gyllene cirkeln – Gullfoss och Geysir Blåa Lagunen Grindavik Krisuvik Geysir Strokkur
Naturen har skänkt Island massor med hett och kallt vatten. Island är ett land som fascinerar sina besökare och det blir ett möte mellan kargt lavalandskap, mäktiga vattenfall, kuperade platåer, varma sprutande källor, fjordlandskap och snöklädda bergstoppar. Bada i varma källor och bli hänförd av Islands vilda natur. Vi har valt i år att göra denna resa lite senare – antalet besökare är färre och det finns mycket som lockar den här årstiden, så som de vackra höstfärgerna. Förbered dig för unika upplevelser som ger dig minnen för livet!
1) Måndag 12.9. Avfärd med Icelandairs flyg från Helsingfors 15.30, ankomst till  Keflavik flygplats 15.55. Transfer med svensktalande guide till Centerhotel Arnarhvoll i Reykjavik. Hotellet ligger vid stranden, mittemot Harpa Reykjavik Concert Hall och nära Reykjaviks främsta shoppinggata Laugavegur, som erbjuder ett idealiskt läge för att utforska den historiska stadskärnan. Butiker, restauranger, kaféer, barer, nattliv och alla stora sevärdheter finns inom bekvämt gångavstånd. Kvällen är fri för egna strövtåg.
2) Tisdag 13.9. Efter frukosten gör vi några timmars stadsrundtur med buss och till fots. Vi har svensktalande lokalguide med oss varje dag. Reykjavik är världens nordligaste huvudstad och den enda som är helt uppvärmd med varmvatten från jorden. Denna tur ger en mycket bra översikt över staden med grannkommuner, presidentresidenset Bessastadir, samt centrala Reykjavik med fiskehamnen, -marknaden, Altingshuset och Universitetsområdet. Vi ser Alvar Aaltos Nordens Hus, nationalmuseum, bildhuggare Sveinssons trädgårdsateljé och friluftsbad som värms av heta källor. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter – shopping, museibesök eller kanske du vill passa på att rida med islandshäst eller åka på valsafari. Det finns många exklusiva butiker i Reykjavik där man kan shoppa typiska isländska ylleprodukter, keramik, silver- och guldföremål, läder, tröjor m.m.
3) Onsdag 14.9. Frukost. Bussen hämtar oss från hotellet och vi gör vi en heldagstur. Turen ”Den gyllene cirkeln” går till de mest kända och absolut vackraste platserna. Vid den berömda geysir Strokkur lever jordskorpan vi står på. Det kokar och sjuder under våra fötter. Med cirka fem minuters mellanrum får hon ett enormt utbrott. Geysirn sprutar upp en 35 meter hög pelare av kokande vatten. Det luktar svavel, och på flera ställen väller det upp ånga ur marken. Vi betraktar det 32 m breda vattenfallet Gullfoss – det gyllene fallet. Här står man bara, obetydlig och liten – mitt i en mäktig naturupplevelse. Vi stannar givetvis också vid Thingvellir, världens första parlament. En märklig vy med gamla anor och ett dekorativt fjällmassiv i fjärran och väl värt ett besök. Här kan man stå vid den atlantiska djuphavssprickan och begrunda att det faktiskt är här som de nordamerikanska och europeiska kontinentplattorna möts.
4) Torsdag 15.9. Efter frukosten åker vi på en halvdagstur. Vi börjar dagen med att besöka Krisuviks geometriska område och fiskarstaden Grindavik. Sedan blir det Blåa Lagunen som alla Islandsälskare känner till. Den ligger som en oas mitt i ett lavafält utanför Reykjavik. Att bada i de geometriska källorna med de blågröna algerna, omgiven av lavaklippor, är något mycket speciellt. Det turkosa och mineralrika vattnet håller en temperatur på ca 35 grader och får dig verkligen att slappna av. Smörj lite kiselhaltig lera i ansiktet, det är bra för huden. Leran är bland annat känd för att lindra psoriasis. Passa nu på och ta ett dopp!
5) Fredag 16.9. Tidig frukost och hemfärd. Transfer till flygfältet. Icelandairs flyg avgår kl.7.30. Ankomst till Helsingfors 13.50.
 
Resans pris är 1250€.
Förskott 300 € och slutbetalning 950 €.
 I priset ingår:

 • Icelandairs flyg t/r Helsingfors-Keflavik
 • Flygfältsskatter
 • Privattransporter
 • Inkvartering 4 nätter på hotell inkl. frukost
 • Reykjavik rundtur
 • Heldagstur ”Den gyllene cirkeln” inkl. lunch
 • Halvdagstur Krisuvik, Grindavik
 • Blå Lagunen inkl. inträde + hyran av handduk
 •  Svensktalande lokalguide

I priset ingår inte:

 •  Reseförsäkringar
 •  Tillägg för enkelrum 280 €.

Resan görs i samband med Saga Matkat
 
 

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM