Låt oss göra det bästa av årets jul och nyår!

image_print

Att det här året varit mycket annorlunda på många sätt är säkert de flesta överens om. Knappast någon av oss kunde väl ana att vi nu skulle få lära oss använda ansiktsmask för att skydda oss mot ett härjande virus världen över.

Årets julfirande kommer till mångas sorg att bli annorlunda än vanligt. Många julmarknader, julkonserter, ett officiellt luciafirande och den traditionella julkyrkan har på många håll fått stryka på foten. Ifall vi virtuellt bara kan ta del av sådana program känns det inte riktigt som samma sak eftersom möjligheten till gemenskap med andra människor därmed faller bort.

Kanske tänker en och annan smått nedstämt nu att förväntningarna på jul och nyår inte alls kommer att kunna uppfyllas i år. Låt oss ändå inte nedslås av sådana tankar, för trots att årets jul och nyår för många inte kommer att kunna firas på ett traditionellt sätt med sådant innehåll som vi vant oss vid under många år, behöver det inte nödvändigtvis betyda att jul och nyår inte kan bli fina högtider ändå! Om vi medvetet går in för att sänka våra egna förväntningar på jul- och nyårsfirandet och i stället besluter oss för att göra det bästa möjliga av de förutsättningar som finns, kan det trots allt bli en bra tid med möjlighet till både vila och avkoppling. Och även om vi inte kommer att kunna träffa alla släktingar och vänner som förr, går det fortfarande bra att kontakta dem på andra sätt! Så varför inte i år till exempel ta och ringa någon person som du kanske länge gått och funderat på hur hen har det, men hittills inte kommit dig för att ta reda på det.

Bara det kan i bästa fall bli något som värmer gott inombords en lång tid framöver för just de personer du kontaktar.

I årets julnummer har vi försökt få till ett trevligt paket bestående av ett varierat innehåll med intressanta reportage, recept på traditionell julmat och ett par recept som ingått i de numera klassiska utgåvorna av Rutiga kokboken och Sju sorters kakor som finns i många finländska hem och som firar jubileum i år. Dessutom hittar du mycket annat smått och gott: julpyssel för hela familjen, en julquiz, tips på intressanta böcker att läsa, kryss, noveller och kåserier.

Vi hoppas att du under det gångna året blivit extra glad de dagar då du hittat ett nytt nummer av Kuriren i din postlåda och hoppas att du även nästa år gärna vill fortsätta läsa Kuriren. Vi vill även påminna om att vi gärna tar emot tips på vad ni läsare skulle vilja läsa om i tidningen nästa år.

Fridfull jul och ett gott nytt år önskar Kurirens redaktion och personal!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

Kaj Lindh

No Comments

Post a Comment

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken