Lys upp mörkret med fina ljusdekorationer

image_print

Det är snart första advent och då får mörkret ge vika för ljuset från både levande ljus och ljusslingor av alla de slag – både inne och ute. Många verkar redan långt före första advent i år ha börjat planera för att få det så ombonat och trivsamt som möjligt hemma denna tid. I en affär i Vasa fanns till exempel ett anmärkningsvärt stort tomrum bland affärens stora utbud av adventsstjärnor i papper
redan under den första halvan av oktober. Det tyder på att många i dessa coronatider fortsättningsvis känner ett stort behov av att ha det extra hemtrevligt och mysigt runt omkring sig just nu. Samma tendens syntes även i våras när partier av sommarblommor och trädgårdsväxter såldes rekordsnabbt.

Det är lätt hänt att den som älskar julen och adventstiden rusar iväg i sin planering av allt möjligt roligt som man skulle vilja hinna göra och förbereda inför jul. Då är det även lätt hänt att det kan bli lite väl mycket av det goda och att man i stället för att känna glädje och förväntan blir både trött och stressad innan alla planer är genomförda. Om du vet med dig att det lätt brukar bli så kan du gärna passa på att läsa artikeln med goda råd för hur det är möjligt att undvika julstressen i år.

Är du den som inte kan tänka dig ett år utan att familjen till exempel pysslar tillsammans och bakar pepparkakor och pepparkakshus inför julen så kanske pepparkaksälvhuset i detta nummer med tillhörande ritning till delarna ger den inspiration som behövs.

Ta gärna även en titt på Teija Hahkas kärleksfullt pysslade mästerverk så hittar ni kanske också något som inspirerar er att pröva på att laga någonting nytt i år.

Nu är det bara drygt en vecka kvar till första advent och lillajulsafton. I min barndom brukade vi göra små kort där vi önskade trevlig lillajul till nära boende kompisar. I stället för att skicka korten per post skulle de överlämnas personligen på lillajulsafton genom att slängas in genom ytterdörren, helst så ljudligt att kompisen skulle bli medveten om att det anlänt post. Målsättningen var att lyckas göra det helt utan att bli avslöjad och att ingen skulle veta från vem kortet var. Det hände även att den ivägspringande leverantören blev jagad av mottagaren. Det var en både spännande och rolig sysselsättning den tiden.
I dessa coronatider kan du gärna glädja dina vänner på något motsvarande sätt: lämna till exempel en liten gåva utanför en väns dörr eller skicka ett brev eller ett kort med posten.

Trevlig adventsläsning önskar Kurirens redaktion!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

Kaj Lindh

No Comments

Post a Comment

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken