Tack för året hittills trevlig sommar!

image_print

Efter en en lång väntan och en sen vår med nordliga vindar, kom äntligen den efterlängtade vårvärmen och den skira grönskan – en av den vackraste tiden på året enligt många. Passa på och njut, man vet aldrig vilket väder sommaren och hösten senare bjuder på. Kanske du redan hunnit göra upp planer för sommaren, eller länge drömt om vad du skulle vilja göra i sommar?

Enligt en internetundersökning i maj, med målsättningen att ta reda på hur coronapandemin påverkat finländarnas semesterplaner, planerar tre miljoner att semestra i slutet av året. Bland majoriteten av dem
var resmålet fortfarande oklart. Över hälften av de tillfrågade kunde tänka sig att semestra inom landets gränser, något som beräknas ge 2,9 miljoner resenärer till de resmål som finns här i landet. Bland deltagarna i undersökningen hoppades de flesta på en semester med vila och avkoppling (40 procent), vissa drömde om stugsemester (30 procent) och lika många (30 procent) planerade att tillbringa sin
semester ute i naturen.

Att få njuta av vila och avkoppling och att få umgås med sina närmaste var de vanligaste planerna och önskemålen bland alla dem som deltog i den elektroniska undersökningen. Deltagarna består av ett representativt urval av landets befolkning i åldern 16–75. Undersökningen gjordes av yrkeshögskolan Haaga-Helia i samarbete med undersöknings- och analyscentret TAK.

Oberoende av vilka planer du själv har för sommaren så hoppas vi att du på ett eller annat sätt här i Kurirens sommarnummer hittar inspiration för dina egna sommar- och semesterplaner, antingen genom att till exempel få tips på något intressant ställe att besöka eller kanske lite tips och idéer på vad du skulle kunna ta med dig som matsäck.
Den första halvan av året är snart förbi och vi hoppas att du haft mycket glädje och nytta av Kuriren.

Ett stort tack till alla er prenumeranter och inte minst alla våra duktiga frilansare – utan er hjälp skulle vi aldrig kunna ge ut en liten finlandssvensk tidning som Kuriren! Vi uppskattar även att ni läsare tar kontakt och tipsar om sådant som ni skulle vilja läsa om. Ibland tar det av olika orsaker lite längre eller kortare tid innan det speciella önskemålet låter sig förverkligas.

Höstens första nummer utkommer den 14 augusti.
Vi önskar er alla en skön sommar!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

Kaj Lindh

No Comments

Post a Comment

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken