I skrivande stund har vi tre intensiva arbetsveckor bakom oss – vi har flyttat Kurirens redaktion till Kurirens resebyrås forna utrymme på Storalånggatan 23. Orsaken är att det förra utrymmet, beläget på samma tomt som familjen Weegars tidigare bostadshus på Skeppsgatan 3, har sålts och tomten fått en ny ägare. Kuriren hann vara verksam där i omkring 47 år.

Huset där tidningsproduktionen fanns har en aktningsvärd ålder och hör till några av de äldsta husen i Vöråstan i Vasa. Det är byggt 1877 och Kurirens forna ägare och grundare, Frejvid Weegar, brukade ofta roa besökare med att berätta att det i tiden var ”stadens sista utedass” innan det renoverades, då han presenterade redaktionshuset för alla förstagångsbesökare.

Vi som arbetar på redaktionen och har varit verksamma i huset kommer att sakna vårt gamla, mysiga stockhus. Åtminstone så här i början innan vi har hunnit vänja oss vid vårt nya ställe. Huset var trivsamt och kändes nästan som ett andra hem för oss där vi med förtjusning till exempel kunde följa med årstidernas växlingar ute på gården och i de omgivande trädens kronor.

Men det har inte bara varit vi arbetstagare som trivts i huset, även blommorna trivdes och frodades där. Och inte bara en gång har vi hunnit förundra oss över hur porslinsblomman i västerfönstret i vårt kafferum troget blommade varje vår och försommar, trots att den inte hade blivit omplanterad på flera år och bara då och då fick en skvätt kallt, överblivet kaffe som näringstillförsel.

I ett svalt rum uppe på vinden hade vi även förmånen att kunna övervintra blommor i väntan på nästa års säsong, och det lyckades allt som oftast med de blomsorter som antagligen inte annars skulle ha klarat vintern i ett betydligt modernare bostadshus.

Speciellt under vårarna har vi njutit av Frejvids stolthet: gullvivorna som växer och frodas på gården. Han blev alltid glad då han om våren fick en bukett med gårdens gullvivor i vas på sitt köksbord. När vi flyttade verksamhetsställe blommade gullvivorna även som bäst och vackrast. Lite poetiskt kan man kanske säga att de hälsar den nya ägaren välkommen, tackar Kurirens ägare och all personal för de gångna åren och önskar redaktionen lycka till på sitt nya verksamhetsställe.

Temat i det här numret är mat, motion och livskvalitet. Vi hoppas att ni hittar mycket intressant att läsa och hälsar er välkommen att besöka oss på vårt nya verksamhetsställe då ni har vägarna förbi. Trevliga lässtunder!

Rosita Holtlund
redaktör

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken