Omelettsmet:
6 ägg
3 dl matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
Fyllning:
ca 150 g lax i tärningar
smör till stekning
en rejäl näve färsk spenat, sköljd
en grov nypa färsk dill, hackad
salt och peppar
ca 1 dl crème fraiche
- Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla pappret med lite smält smör.
- Vispa ihop ägg och matlagningsgrädde med stora svepande rörelser. Salta och peppra.
- Häll omelettsmeten i formen och grädda i mitten av ugnen, i 175 grader, cirka 15 minuter.
- Låt omeletten svalna något. Gör under tiden fyllningen.
- Stek laxbitarna i smör nästan klara.
- Stek med spenaten och börja krydda.
- Rör ner crème fraiche och låt alltsammans puttra ihop, cirka 30 sekunder. Ta av värmen.
- Bred ut fyllningen över ugnsomeletten.
- Ta tag i bakplåtspappret under omeletten och lyft försiktigt – vippa över en bit av långsidan först, börja sedan rulla omeletten till en rulltårta – bara med hjälp av pappret. Försök avsluta med att få skarven underst. Skär i skivor och servera.
Recept och foto: Malin Vesterback