Detta recept har Marianne Wester i Mariehamn skickat in till oss.

Receptet har Marianne fått av sin svärmor Eva, som alltid gjorde en hink rabarberdricka till midsommar, och nu är det hennes barn och barnbarn som tagit över traditionen.

Rabarberdrickan kan avnjutas med is eller blandas med en skvätt gin.

1 kg rabarber i bitar
3 l kallt vatten
2 st citroner i skivor

Sätt i en hink och låt stå kallt i 3 dygn, rör om nån gång. Sila bort frukten och blanda i ca 400 gr socker och rör om tills det smält. Häll i plastflaskor och frys ner. Håller ca 1 vecka i kylen och 1 år i frysen. Dubbel sats till en hel hink.

Har du också ett recept som du vill dela med dig av till våra läsare?
Skicka in det till oss här:
https://www.kuriren.fi/mitt-basta-recept/

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken