Snabblagad och god påskmat är aldrig fel

image_print

Vi har redan hunnit så långt in på det här året att en av våra största högtider, påsken, väntar på att få göra entré. Många av er har säkert hunnit börja fundera på vad ni ska bjuda på under denna högtid. Ingredienser som ägg, lax och memma räknar nog de flesta som något självklart att servera i någon form, men lite variation på tillagningssättet brukar ändå uppskattas och därför har vi bett Jessica Nybacka planera en påskmeny speciellt för Kurirens läsare.

Jessicas meny innehåller vårprimörer som bland annat sparris, rädisor och sockerärter. Hennes recept på sparrisflarn gör du snabbt och enkelt av färdig smördeg och kan servera som förrätt eller varför inte som en lätt kvällsrätt. Och efterrätten trifle, som består av maräng, lemon curd och mascarponekräm är lätt- och snabblagad även den. Tack vare efterrättens vackra påskgula och vita färg kan den även upplevas som ett vackert blickfång på matbordet under själva måltiden.

Även i det här numret bjuder vi, Kurirens 60-års-
jubileumsår till ära, på tidigare insända och publicerade recept, vilka mottagits med stor förtjusning av många läsare. Bland recepten hittar du denna gång ett recept på en lättlagad memma som Elsa Nissfolk på orten Vad i Sverige sände in till Kuriren 1966. Receptet hade hon då hunnit använda sig av i hela 35 år. Ingredienserna blandar man i princip bara ihop och så låter man memman gräddas i ugnen två till tre timmar. Det är en memma som du därmed lätt gör själv till påsk, och enklare än så kan det knappast bli!

Du hittar förhoppningsvis även mycket annan intressant läsning i det här numret, som till exempel artikeln om Kurirens mångåriga reporter i Borgå – Johnny Holmberg, Marta Sjölind i Jakobstad som i tiderna gick i skriftskola med Kurirens grundare och ägare Frejvid Weegar, pastorn Håkan Nitovuori som upplevt ett händelserikt liv som bland annat missionär utomlands och skådespelaren Emma Klingenberg, känd från många teaterscener runtom i Svenskfinland. Dessutom har du möjlighet att antingen själv eller i sällskap med andra testa hur mycket du kan i frågor som rör våren och påsken.

På grund av postens omstrukturering av tidningsdistributionen kommer Kuriren att från och med nästa nummer utges på fredagar, precis som den gjorde för 60 år sedan. Och därmed är även cirkeln sluten, kan man nästan säga.

Glad påsk önskar
Kurirens redaktion!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

Kaj Lindh

No Comments

Post a Comment

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken