Tips för större och mindre fester

image_print

Vissa älskar att ställa till med fester medan andra inte gillar så mycket ståhej och därför föredrar att fira i liten skala. I det här numret, med vårens fester som tema, bjuds du på en hel del praktiska tips kring detta ämne.

Kläder av god kvalitet, egna gamla plagg eller fyndade på loppis, lönar det sig ofta att låta sy om. Ibland kan man till och med sy ett helt nytt plagg av två gamla. Det är ett förfarande som har blivit allt vanligare, har man märkt på syateljé Alexandra & Mia där man även värnar om återanvändning och satsar på miljötänk.

Har du funderat på hurdana plagg i garderoben det är värt att spara, vilka plagg som det är bäst att föra till återvinning eller använda på annat sätt? Hur kan man känna sig säker i sin klädstil och val av plagg? Julia Holmqvist ger goda råd i dessa frågor.

Till en fest vill man gärna dekorera med blommor. Många blommor som i sig verkar väldigt anspråkslösa kan bli mycket vackra då de kombineras i en bukett med andra blommor. Florist Saija Sitolahti ger förslag på en del enkla blomsterarrangemang och buketter, som inspiration till en egen fest eller att ge som gåva åt någon av sina vänner.

Att hitta en passande present är inte alltid så lätt, i synnerhet om den egna ekonomin är kärv. Men det finns ändå mycket som man kan göra själv och som mottagaren uppskattar att få. Yvonne Granqvist Schultz ger tips på flera sådana gåvor.

Är det barnkalas med prinsesstema ger Ninette Bahne tips på enkla kronor barnen kanske till och med kan göra själva, Sara Westerlund tipsar om hur man kan ordna ett barnkalas ganska enkelt, och ger även förslag på lekar för barnen under kalaset.

Bröllop är en av de allra största festerna i livet för de allra flesta. I det här numret kan du läsa om fem par i olika åldrar som gift sig under fyra decennier, hur de träffades, vad de föll för hos varandra och vad som får deras kärlek att hållas vid liv.

Dessutom hittar du även tips och förslag på rätter som du kan servera på buffébordet under någon av vårens fester.

Missa för all del inte heller artikeln om Kimitobon Riitta Wuorio-Bäck som segrade i den finska tävlingen Suomi leipoo (hela Finland bakar). Hon bjuder även på ett läckert recept på budapestbakelse.

Lycka till med dina förberedelser inför vårens fester!

Rosita Holtlund, redaktör

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM