Inredningsinspiration

image_print

Vid en flytt från en bostad till en annan kan det ibland kännas frustrerande innan man minns var man placerat allt i den nya bostaden. Det kanske kan underlättas om man är duktig på förvaring. Nina Stubb har lyckats bra med förvaringen i den lägenhet där hon bor, i ett över hundra år gammalt hus i Vasa. Hur hon valt att förvara sina saker på ett praktisk sätt ser du om du läser artikeln och tar en närmare titt på fotona!

Drömmer du om att göra förändringar i inredningen hemma eller ska inreda ditt första hem och tycker att det är svårt att veta hur och var du ska börja? I så fall kan du gärna läsa de råd som inredaren, fotografen och Visualisten Annika Carlsson i Fiskars ger. Hon har även tillsammans med en lärarkollega tagit fram ett inredningsverktyg, kallat visualguide, för att hon och kunderna ska tala samma inredningsspråk. Om det känns som att något i inredningen hemma borde förändras, men du har svårt att säga exakt vad det är, kan du gärna läsa om de vanligaste inredningsmissarna i ett hem. Kanske kommer du då på vad du vill förändra för att det ska kännas mer rätt. Ibland kan det vara något så enkelt som att hänga tavlorna på en vägg på ett smartare och annorlunda sätt!

Familjen Pulkkinen i Nedervetil bor i ett hus som är annorlunda än många andras. Deras stora hus på över 300 kvadratmeter rymmer nästan hela deras liv och omfattar även både ett garage och ett kontor!

Du kan även läsa om vilka tankar Susanna Kotkamaa-Paavola och Jarno Paavola hade när de renoverade sitt hem i Vikby, och Theresa Särs-Jebali berättar om sin väg från restaurangbranschen till möbeltapetserare.

Har du antagit utmaningen att till exempel börja renovera ett par hundra år gammalt hus från grunden, kan du gärna ta inspiration av Ida Asplund och hennes familj. De har under årens lopp hunnit renovera flera riktigt gamla hus och Ida har därför hunnit skaffa sig en hel del erfarenhet som hon delar med sig av i detta nummer.

Föredrar du däremot mindre restaureringar, som att göra något nytt av gamla loppisfynd, kanske Ninette Bahnes förslag på hur sådana kan piffas upp kan få din kreativitet och experimentlusta att börja flöda.

Det här och mycket annat som tangerar bygga, bo och inredning kan du läsa om i det här numret.

Trevliga lässtunder!
R

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM