READING

Hälsa och fritid som tema, var så god!

Hälsa och fritid som tema, var så god!

image_print

I familjen Hahtokari tar man ut det mesta möjliga av vintern och skidar så ofta som sju dagar i veckan! Ändå är skidåkning ingen hobby som föräldrarna sysslat med som små, tvärtom så avskydde familjens far denna sport då han gick i skolan. Hur det ändå blivit ett intresse som upptar hela familjens fritid under vinterhalvåret har du möjlighet att läsa om i det här numret.

För Maria Holmberg, känd från filmen ”Maria och demonen” som visades på Yle fem i slutet av fjolåret, gick motionsintresset över styr och hon insjuknade i anorexi som vuxen. Även om prognosen för att tillfriskna inte såg alltför ljus ut för henne i ett skede, lyckades hon med den bedriften. Maria vill med sin berättelse ge hopp åt andra sjukdomsdrabbade om att det går att bli fri från denna sjukdom.

Pastorn och IT-gurun Tommy Nyman tycker om att umgås med människor. Numera har han eget företag och verkar som IT-stöd för bland annat förbundet Finlands Svenska Synskadade. Missa inte hur det kommer sig att han valt att närma sig människorna i det moderna samhället på detta sätt och samtidigt kunna uppfylla sin önskan om att finnas till för att kunna hjälpa andra.

Konst är ett bra sätt att ge uttryck för olika känslor. För Heidi Hjort innebär det ett sätt att ge uttryck för både livets skönhet och förgänglighet. Hon målar landskap, porträtt och blomstermotiv på duk och vill på så vis få folk att uppmärksamma allt det vackra som finns runt omkring. Visst syns skönheten i hennes konst!

I maj 2017 startades ett treårigt projekt för demenssjuka. Ledare för projektet är skådespelaren Lilli Sukula-Lindblom. Hon har flera års erfarenhet av hur man kan aktivera och nå fram till svårt demenssjuka och berättar om målsättningen för detta projekt.

Vill du lära känna nya kulturer, och kanske få en ny vän på köpet kan du bli mentor och hjälpa nyinflyttade att integreras i samhället. Temat i det här numret är hälsa och fritid. Redaktionen önskar alla en trevlig läsning!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM