Choklad- och hasselnötscheesecake

image_print

Gillar du ostkaka och nutella så gillar du denna. En krämig och god ostkaka med Ferrero Rocher praliner och nutella som passar som dessert eller till kaffet.

Botten

140 g smör
300 g digestive

Fyllning

500 g färskost
85 g florsocker
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 blad gelatin
15 Ferrero Rocher eller annan hasselnötschoklad

Topping

4 msk nutella
25 g grovhackade hasselnötter

Krossa digestive till fina smulor. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Pressa smulorna i en 23 cm kakform med löstagbar kant. Låt bottnen stå svalt så länge du gör fyllningen.

Lägg gelatinbladen i blöt.

Vispa färskost och florsocker tills du har en mjuk och fluffig smet. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål tills du har ett medelhårt skum och vänd försiktigt ner grädden i ostmassan.

Smält gelatinet i 1 matsked vatten och rör ner det i ostmassan.

Grovhacka 5 Ferrero Rocher bollarna och vänd ner dem i smeten.

Häll smeten i formen, över kaksmulorna. Låt formen stå svalt i minst 6 timmar eller över natten.

Smält nutellan i en kastrull på svag värmeoch låt den svalna. Bred ut den över kakan och dekorera med resterande choklad och hackade hasselnötter eller med chokladbollar. Förvara i kylen tills det är dags att servera.

Text och bild: Kaj Lindh

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM