Gillar du ostkaka och nutella så gillar du denna. En krämig och god ostkaka med Ferrero Rocher praliner och nutella som passar som dessert eller till kaffet.
Botten
140 g smör
300 g digestive
Fyllning
500 g färskost
85 g florsocker
3 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
3 blad gelatin
15 Ferrero Rocher eller annan hasselnötschoklad
Topping
4 msk nutella
25 g grovhackade hasselnötter
Krossa digestive till fina smulor. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Pressa smulorna i en 23 cm kakform med löstagbar kant. Låt bottnen stå svalt så länge du gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i blöt.
Vispa färskost och florsocker tills du har en mjuk och fluffig smet. Vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål tills du har ett medelhårt skum och vänd försiktigt ner grädden i ostmassan.
Smält gelatinet i 1 matsked vatten och rör ner det i ostmassan.
Grovhacka 5 Ferrero Rocher bollarna och vänd ner dem i smeten.
Häll smeten i formen, över kaksmulorna. Låt formen stå svalt i minst 6 timmar eller över natten.
Smält nutellan i en kastrull på svag värmeoch låt den svalna. Bred ut den över kakan och dekorera med resterande choklad och hackade hasselnötter eller med chokladbollar. Förvara i kylen tills det är dags att servera.
Text och bild: Kaj Lindh