Ta fram kreativiteten inom dig!

image_print

Många känner sig inspirerade att inleda nya projekt i början på ett nytt år och känner därmed en helt ny energi och kreativitet. Och ett redan påbörjat och kanske avstannat projekt kan kanske fås i gång igen!

Artenom Eva Kyrklund i Borgå gör gärna sina, ofta humoristiska, hantverksprodukter i starka färger av våttovade yllefibrer som hon pryder med dekorationer influerade av kurbitsmåleri. Ibland när kreativiteten riktigt flödar återskapar hon även nya spännande hantverksprodukter av material som inte blivit som tänkt, och däremellan gör hon luffarkonst av tvinnad metalltråd. Ta gärna en titt på hennes hantverk och låt dig inspireras!

En annan person som trivs med att jobba med sina händer på fritiden är fotografen och grafikern Frank A. Unger i Vasa som av en händelse kom att börja göra egenhändigt smidda knivar av återanvänt stål. Från det hantverket har han fortsatt vidare och börjat göra träarbeten av olika slag för att just nu gör hattar för fullt, innan han troligtvis fortsätter vidare med
något nytt hantverk.

Glasblåsning som hantverk är ganska ovanligt, men i Dalsbruk hittas sedan några år tillbaka en glashytta där Jarl Hohenthal huserar. Om Jarl själv skulle få bestämma skulle han mest göra skulpturer och unika föremål i glas, men eftersom det inte är så stor efterfrågan på sådana så gör han även en hel del bruksföremål och souvenirer. En annan person som sysslar med glas, men i en annan konstform, är Alexandra Trizna på Åland som använder plexiglas som sitt viktigaste uttrycksmedel.

För dig som gärna sitter inomhus och stickar eller pysslar bjuder vi på stickmönster på trevliga barntröjor och en beskrivning på hur man gör vackra pappersrosor.

I det här numret kan du även läsa om utbudet av teaterpjäser vid de finlandssvenska teatrarna under vintern och våren och amatörskådespelarna Anton Ala-Heikkilä och Lotta och Victor Vaenerberg. Missa inte heller att läsa om musiktalangen Philip Järvenpää, känd i hela Svenskfinland efter att ha legat etta på Vegatoppen med låten In the real world. Moa Wulff och Signe Rönnlund vann MGP-finalen i musik i oktober i fjol och berättar om sitt musikintresse och sina framtidsdrömmar.

Trevlig läsning!

Rosita Holtlund
redaktör

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM