0,5 rödkålshuvud
2 apelsiner
2 päron
kärnor av 1 granatäpple
50 g solrosfrön
50 g pumpafrön
1 bit blåmögelost
1 kruka bladsallad
Dressing:
0,5 dl olivolja
2 msk honung
flingsalt
svartpeppar
Strimla rödkålen mycket tunt (med osthyvel).
Skala apelsinerna och skär ut fina apelsinskivor med kniv. Pressa saften ur ”skrovet” (frukten som blir över) och spara det till dressingen.
Plocka kärnorna ur granatäpplet.
Tvätta päronen noga, ta bort kärnhusen och skär i tunna skivor. Halvera skivorna om du vill.
Rosta solrosfrön och pumpafrön i en torr, het stekpanna med lite flingsalt tills de fått fin färg.
Bred ut salladsblad på ett stort fat och toppa med rödkålen, apelsin, granatäppelkärnorna och päronbitar.
Dressing: Blanda apelsinsaften med olivolja, honung, flingsalt och svartpeppar och häll det över salladen.
Toppa salladen med de rostade fröna samt grovt smulad blåmögelost.
Recept och foto: Malin Båtmästar