Strömming boquerones

image_print

1,5 msk fint havssalt
2 dl citronsaft
2 dl olivolja
bladpersilja
(2 msk limesaft och skalet av 1 lime)
kärnfria, gröna oliver
skurna i skivor
Ta bort skinnet på strömmingsfiléerna och salta dem. Skinnet tas enklast bort genom att dra bort det med fingrarna. Häll citronsaft över och marinera en stund, tills filéerna ljusnat.
Häll bort överflödig citronsaft och lägg filéerna på ett fat. Häll olivolja över så att den täcker filéerna helt. Lägg plastfolie över och låt filéerna stå och dra åt sig smak i kylen.
Ta fram den mängd strömming som ska serveras och låt den stå i rumstemperatur. Strö över finfördelad persilja och svartpeppar och dekorera med gröna oliver.
Servera strömmingen med knaprigt, nybakat bröd.
Recept och foto: Pro Kala

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM