Inlagda grönsaker

image_print

1 grön squash
1 gul squash
250 g små lökar
1 vitlök
500 g cocktailtomater
4 timjankvistar
½ röd chilifrukt
Lag:
3 dl Dansukker strösocker
2 dl ättika, 12 %
2 dl vatten
4 lagerblad
¾ dl gula senapskorn
1 msk kryddpepparkorn
Skölj och skiva squashen. Skala lök och vitlök. Klyfta vitlöken. Skölj tomaterna. Ta bort blomfästen. Nagga med en gaffel eller rulla tomaterna över ett rivjärn så att skalet går sönder. Skölj timjan och chili. Tag bort kärnorna ur chilin och skär den i tunna strimlor.
Varva grönsakerna i varma, väl rengjorda burkar. Lägg i timjankvistarna och chilin. Koka upp samtliga ingredienser till lagen och häll på burkarna. Förslut. Låt stå i en vecka innan inläggningen börjar serveras.
Recept och foto: Dansukker
Sqash eller zucchini?
Det som skiljer en zucchini från en squash är faktiskt bara språket. Zucchini och squash är exakt samma frukt (ja, det är en frukt även om den oftast serveras som grönsak) men zucchini är dess italienska namn och squash dess engelska benämning. Zucchini och squash är inte de enda benämningarna på den gurkliknande frukten. Ibland går den även under namnet courgette (franska) eller det mer svenskklingade minipumpa.

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM