Blomkålspizza

image_print

Älskar denna nyttiga, goda pizza. Enkel att göra och den är riktigt mumsig, glutenfri och vegetarisk! Toppa med dina egna favorittillbehör. Vill man göra en vegansk pizzabotten så byt ut ägg mot olja och chiafrön.
Deg:
½ riven blomkål
2 msk fiberhusk
3 ägg
1–2 dl riven ost
Alternativ till topping:
mozzarella
champinjoner
oliver
Blanda ihop ingredienserna till degen och lägg ut tunt på bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250°C och grädda i cirka 8–10 minuter tills pizzorna fått färg.
Ta ut pizzorna och låt svalna lite innan du lägger på din topping. Börja med att strö över ost, sedan resten av toppingen.
Låt grädda i ugnen i cirka 5 minuter tills osten smält. Ta ut och garnera med babyspenat, pesto, tomat eller annat gott.
Recept och foto: Caroline Lindkvist

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM