Botten till cheesecaken ska vara en aning smulig, annars blir den svår att skära vid serveringen.
Botten:
175 g digestivekex
ca 35 g smör eller margarin
Fyllning:
400 g naturell färskost
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljpulver
2 msk hett vatten
3 gelatinblad
100 g vitchoklad
2 dl vispgrädde
Dekoration:
hackad daim
hela hallon
Krossa kexen i en matberedare och rör ner det smälta fettet. Rör tills allt är blandat.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant och tryck ut kexblandningen på bottnen. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
Blanda socker och färskost. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter, krama ur vattnet, smält dem i det heta vattnet och låt svalna lite.
Vispa färskosten ordentligt med elvisp. Smält vitchokladen över vattenbad, låt chokladen svalna lite och rör därefter ner den i ostsmeten.
Vispa grädden och vänd ner den i ostmassan. Häll fyllningen i formen, jämna till ytan. Dekorera tårtan med hackad daim. Låt cheesecaken stå i kylskåpet och stelna minst 4 timmar, eller helst över natten.
Hallonsirap:
2½ dl hallon
1 ¾ dl pudersocker
ca ½ dl vatten
Lägg allt i en kastrull och mosa ihop bären. Koka i 10 minuter, rör då och då så att inget fastnar i kastrullens botten. Koka på svag värme.
Sila bort kärnor och fruktkött från saften och fortsätt koka tills den får en sirapsliknande konsistens.
Servera tårtbitarna vackert upplagda på fat med hallonsirap och hela hallon som dekoration.

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken