2 dl kaffegrädde
2 dl vispgrädde
1 dl extrafint strösocker
1 dl glukossirap
5 äggulor
Äppelfyllning:
2 (275 g) medelstora
äpplen
1 dl äppelsaft
1 dl syltsocker
½ tsk kanel
Mellan glasslagren:
½ – ¾ dl mörkt
muscovadosocker
Skala äpplena och skär dem i tärningar. Lägg tärningarna tillsammans med äppelsaft, syltsocker och kanel i ett kärl med höga kanter som tål mikrovågsugn. Sylten bubblar då den kokar, 3–4 minuter på full effekt. Blanda om och fortsätt värma den ännu 3–4 minuter. Låt svalna.
Mät upp grädde, glukossirap och äggulor i en kastrull och värm upp på låg värme under omrörning tills blandningen blir simmig och bubblar lite. Låt inte koka. Låt svalna.
Tillsätt äppelfyllningen i gräddblandningen. Häll smeten i en frysask eller ett fryskärl och låt frysa till i frysboxen till nästa dag. Rör om glassmassan med ett par timmars mellanrum tre gånger om du inte använder glassmaskin.
Varje gång du rör om tillsätter du muscovadosocker i glassmassan. Låt glassen mjukna i rumstemperatur ungefär 15 minuter innan servering. Forma glassbollar eller servera i en skål.
Recept och foto: Suomen sokeri

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken