Fish and chips (4 personer)

image_print

Att laga egna fiskpinnar är barnsligt gott. Dessutom är hemgjorda fiskpinnar så mycket bättre än köpta, eftersom du vet vad de innehåller. Välj din favoritfisk och jag lovar dig att resultatet blir härligt krispigt.
250 g fiskfilé per person
ägg
vetemjöl
pankoströbröd
frityrolja
Gör en dubbelpanering genom att vända fisken i vetemjölet, sedan i det lättvispade ägget och slutligen i pankoströbrödet.
Värm oljan till 180 grader. Sänk ner de panerade filéerna och fritera fisken några minuter. Ta upp fisken och låt den vila så att värmen tränger in i hela filén. Fritera fisken en gång till strax före servering.
Servera fisken med friterad potatis och remouladsås.
Recept ur boken Mickes fisk/Michael Björklund
Foto ur boken: Tiina Tahvanainen

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM