Potatis- och baconlåda

image_print

Att göra en låda i ugnen är perfekt vardagsmat och det går bra att ”taga vad man haver”. I lådan använder jag ofta potatismos från gårdagen.
5–7 potatisar
vatten, salt
ca 250 g broccolibuketter
170 g bacon
½ rödlök
salt, peppar
1 msk ströbröd
1 dl riven ost, till exempel emmental
Koka potatisarna mjuka i saltat vatten. Lägg den kokta potatisen i en ugnsform och mosa lätt. Alternativt kan man använda gårdagens potatismos.
Dela broccolin i buketter och koka någon minut i saltat vatten. Låt rinna av och lägg i formen.
Strimla och stek baconet i en stekpanna. Blanda ner i formen. Hacka rödlöken grovt och stek i fettet som är kvar i pannan. Lägg löken i formen, salta, peppra och strö över ströbröd och riven ost.
Gratinera i ugnen cirka 20 minuter i 225 grader.
Servera lådan med en krispig sallad.
Tips! Det går också bra att göra en smalare variant, då kokar man helt enkelt nya potatisar mjuka och mosar lätt utan mjölk och smör.
Recept och foto: Annemo Back

image_print

COMMENTS ARE OFF THIS POST

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM