Kulfi (6 portioner)

image_print

Världens godaste glass? I alla fall om man gillar saffran!
1 burk sötad kondenserad mjölk (400 g)
3 dl vispgrädde
1,5 dl mjölk
1 tsk mald kardemumma
0,5 g saffran
4 msk skalade pistagenötter
Koka försiktigt upp grädde, mjölk, kondenserad mjölk och kardemumma. Låt koka på svag värme i några minuter under omrörning.
Ta kastrullen av värmen och tillsätt nötter och saffran. Rör om. Låt smeten svalna.
Häll upp den svalnade glass-
smeten i en lämplig frysform och frys den i minst 5–6 timmar. Servera direkt upptagen ur frysen.
Recept och foto: Johanna Granlund

image_print

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM