Ett väldigt smart sätt att ta vara på rester är att göra våfflor. Potatis, som ju är förhållandevis neutral i smaken, blir fina, fräsiga och matiga våfflor som går att äta med antingen söta eller salta tillbehör. Du lagar dem på maizena, de är alltså helt glutenfria. Vi serverar dem med en kräm på soltorkade tomater och lite crème fraiche samt gröna blad och finhackad rödlök. Skär våfflorna i bitar och servera som goda snittar, eller överraska dig själv med en frasig brunch!

3 kokta potatisar, helst mjöliga
30 g smör + ytterligare lite till gräddning
1 dl maizena
2 dl mjölk
salt
2 ägg

Till servering: kall sås, till exempel crème fraiche med strimlade soltorkade tomater och rödlök

Smält smöret. Mosa potatisen i en bunke. Blanda ner maizena och vispa sedan ner mjölken, smeten ska bli ganska slät med få potatisklumpar. Salta och rör till sist ner äggen och det smälta smöret.

Pensla våffeljärnet med lite smör och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera genast.

Recept och foto: Amanda Hellberg och Eveline Johnsson i kokboken Ta till vara – 53 vegetariska rätter som gör miljö och plånbok glada

 

0
    0
    Din köpkorg
    Din köpkorg är tomTillbaka till butiken