(12 st.)
De här muffinsen brukade jag göra till jul när jag drev eget kafé.
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl turkisk yoghurt
3 dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat (soda)
Glasyr:
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
200 g philadelphiaost
3 msk plommonsylt
Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner yoghurt och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda cirka 10 minuter i varmluftsugn i 175°C.
Glasyr: Vispa smör och florsocker poröst med elvisp. Vispa ner färskost och sylt.
Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.
Recept och foto: Malin Båtmästar